четвер

Ще одна сторинка ліцейського життя

Читання відіграє дуже важливу роль в житті людини і особливо юної. Про це ми розмовляємо на бібліотечних уроках, намагаємося визначити справжню вартість книги художньої, шкільного підручника. Наші спостереження спонукають задуматися про шанобливе і дбайливе ставлення до книг.
  І хоча бібліотечних уроків у розкладі немає, ми плануємо їх проведення під час святкових дат, пов'язаних з нашою писемністю. Такі уроки вже пройшли до Всеукраїнського дня бібліотек.

    Торік до цієї дати в бібліотеці з'явилися портрети письменників. Це були не звичайні портрети, які бувають в кабінетах літератури, це були портрети вишиті, причому в стилі графіки. Такий подарунок бібліотеці зробила вчитель хімії Світлана Олексіївна Скоропадська. Людина вона творча, захоплююча. У вільний від уроків час пише сценарії для позакласної роботи,   складає вірші, вишиває і любить читати книги в нашій бібліотеці . Її портрети - це подарунок вдячного читача. Портрети привертають увагу і дуже всім подобаються, тим більше, що їх вже ціла галерея - у цьому навчальному році до Дня бібліотек Світлана Олексіївна подарувала ще кілька портретів.
 ось наступна дата - «День української писемності та мови». Дата відзначається в день вшанування літописця Нестора, і бібліотечні уроки були присвячені літописцю і його повісті «Врем’яних літ», а також нашої писемності і мові. Розмовляли про роль читання в житті людини і навіть складали вірші.  
            
Якщо книгу будемо читати,
Будемо багато знати,
Про все міркувати,
Щоб розумними стати.
                               Березська Валерія
 Книга – це розум,
 Книга – любов,
 Книга – це слово –
 Читай його знов!
            Кириловець Мирослава
Для нас бібліотека – це життя,
Для нас бібліотека – це навчання.
Вона веде нас в майбуття!
Щоб вчитися, потрібно нам бажання.   
                       Уманець Юлія                




Поетичний настрій продовжив поет Віктор Арсенович Євтушенко, якого ми запросили до нас в ліцей. Поет прийшов не один. Разом з ним прийшли актриса бібліотечного театру «Співограй» Людмила Олексіївна Єгорова та методист бібліотеки № 8 Ганна Миколаївна Іванова.     Зустріч відкрила Ганна Миколаївна, а потім продовжив Віктор Євтушенко, поет-гуморист, наш земляк. Він читав свої вірші і розповідав про себе. Слухачі були в захваті і від його віршів, і від того, що він у минулому був спортсменом, та теж навчався в спортивному інтернаті.
 Дуже красиво читала вірші Віктора Євтушенко і Павла Глазового актриса Людмила Олексіївна Єгорова.
 Вірші були веселі, дотепні, створювали радісну атмосферу.
   На пам'ять про зустріч Віктор Євтушенко подарував нам збірки своїх віршів з побажаннями і особистим автографом.
Звичайно ж, хочеться сказати про самих активних читачів нашої ліцейської бібліотеки, ними являються: Стефанчук Любов, Вашецька Анастасія, Гайдук Богдан, Коваль Анастасія, - їх можна бачити в бібліотеці кожен день. З ними цікаво розмовляти, вони діляться прочитаним і оставляють свої відгуки в «Книзі відгуків».

Стефанчук Любов:

Прочитала «Майстра і Маргариту» М. Булгакова. Ця книга складна для читання, але дуже цікава. Це роман у романі. Читаючи кожну главу, ти відчуваєш перебіг подій. Фантастика та містика, які описані в романі, заворожують. Тут описане життя людей в період життя Булгакова. Цей твір потрібно читати вдумливо. Кожному раджу прочитати цю книгу. Це моя перша книга, яку я прочитала на початку цього навчального року. Вона стала для мене відкриттям нового жанру в світі літератури. 
  Нашу сторінку ми почали з опису подарунка, отриманого бібліотекою, подарунком її і закінчимо. А подарунок цей зробив бібліотеці ліцеїст 12 групи Сліпченко Іван. Він вибрав книгу зі своєї домашньої бібліотеки, вирішивши, що вона буде цікава багатьом ліцеїстам. Книга називається «500 чарівних куточків України, які варто відвідати». Дякуємо всім за цікаві подарунки!