понеділок

Пам'ятна зустріч

     
В рамках святкування Всесвітнього дня книги і авторського права в бібліотеці ліцею пройшла зустріч з письменником і журналістом Віктором Осипенко. Зустріч була запланована, тому ми до неї ретельно готувалися. Нещодавно письменник презентував свою книгу «Гріш ціна», і деякі з наших ліцеїстів встигли її прочитати.

Ліцеїст четвертого курсу Максим Фелечко, наприклад, розповів, що читання його захопило, він читав, не відриваючись, і по ходу читання у нього виникали питання до письменника. Він підготував презентацію книги, в якій відобразив своє бачення і розуміння всього, що відбувалося з головним героєм твору.
Цікавою була розповідь першокурсниці Дарини Козубенко про враження, які справила на неї книга. І взагалі, атмосфера спілкування була теплою, а виступи письменника і всіх присутніх цікавими. Зустріч залишила в душі кожного нашого читача дуже яскраві враження. Віктор - наш земляк, і всі події його повісті відбуваються в нашому місті, а значить і враження від цього посилюються. Більш того, герой книги дуже близький і зрозумілий молодому читачеві в силу того, що він його сучасник. Тому зрозумілі багато проблем і ситуації, в яких виявляється головний герой, зрозумілі його переживання і роздуми. З виступів учнів було видно, що вони зі співчуттям поставилися до тих обставин, що штовхнули його на невірний шлях. Їх захопив сюжет, і дуже захотілося, щоб герой книги переосмислив своє життя, і книга мала своє продовження, що і пообіцяв зробити автор.

  Зустріч закінчилася пам'ятними фотографіями і подарованими книгами з автографом автора. Що ж, будемо чекати нової зустрічі з книгою, яка сподобалася, і її автором.